Olivové oleje z Chorvatska přicházejí na scénu, dejte jim šanci

Stačí jen pár kapek a perfektně dochutí každý pokrm. Můžete na něm péct, smažit, vařit, ale doplnit s ním třeba i klasickou vanilkovou zmrzlinu, která pak dostane notně zajímavý nádech. Zkrátka a dobře, je takovým víceúčelovým pomocníkem do každé kuchyně, připravíte si s ním vynikající vepřovou krkovičku nebo těstovinový salát, polévku z rajčat zdomácnělou hlavně v Andalusii nebo další pochoutky, po kterých se budou po party ptát všichni hosté. Nemáte recept? Ale jistě, tajemství tkví v maličkostech, pár kapek olivového oleje udělá s chuťovými pohárky skutečné divy…

Gazpacho

Zdraví, které teče – tak ochutnejte různé druhy!

Šestice různých lahviček, které se dají v kuchyni zajímavě kombinovat. Pár kapek nebo také dvě lžíce, smažení i vaření, dochucení salátů, to vše zvládne extra panenský olivový olej, když na něj vsadíme s kuchařskou čepicí na hlavě. O zdravotních benefitech této suroviny není třeba dlouze debatovat a kdo vyměnil slunečnicovou nebo řepkovou variantu právě za litr tekutých oliv, rozhodně nikdy nezalitoval. Naopak, rozdíl poznal už po pár dnech a při vší úctě k jiným alternativám, není snad zdraví ve středomořských státech a minimum případů infarktu oproti severněji položeným částem světa jasným vodítkem?

Chiavalon

Těstoviny, gazpacho nebo spoustu jiných dobrot, s olivami si rozumí široký repertoár potravin a nedá se říct, že je tu některá, co by se vysloveně vymykala a nebylo možné ji s olivovým olejem spárovat. Jde o doplněk stravy a součást kuchyně, na kterou si zvyknete hodně rychle a rádi. Nejen proto, že značka jako je Chiavalon patří k tomu nejlepšímu na světě – a dokazuje to i hodnocení prestižního magazínu Flos Olei. Prémiová kvalita, intenzivní chuť nebo pikantní tóny, trošku ovoce a bylinek, vyberte si podle svých chuťových preferencí. Nebo podle toho, jestli máte raději masitou stravu nebo třeba různá lehčí jídla ze zeleniny…